החוק למניעת הטרדה מאיימת נחקק במהלך שנת 2001 כחלק ממערך של צווי הגנה העומדים לרשות האזרח וזאת על מנת ולהגן מפני איומים והטרדות הפוגעות בגוף, בפרטיות ובאורח החיים התקין לרבות התחושה הסובייקטיבית כי החיים משוחררים מכל תחושה של חוסר נוחות או איום כתוצאה מהתנהלות של אדם אחר.
על אף העובדה כי המדובר בהליך שתוצאותיו והפרת צו ככל וזה ניתן, הינן בעלות משמעות פלילית, ההליך עצמו לצורך הוצאת הצו הינו הליך הנשלט על ידי סדר הדין האזרחי.
צו למניעת הטרדה מאיימת ניתן לתקופה מקסימלית של 6 חודשים אותו ניתן להאריך במידת הצורך והרלוונטיות.
שופטים אינם ששים ליתן צו זה על רקע השימוש הפסול בו ניתן לעשות במקרים מסוימים ועל כן כל מקרה נבחן לגופו של עניין ולעומק על מנת ולוודא את הצורך במתן או אי מתן צו למניעת הטרדה מאיימת. משום כך, לא מומלץ כלל להגיע לבית המשפט לצורך הוצאת צו למניעת הטרדה מאיימת ללא ייצוג מתאים וללא עורך דין שיוכל ללוות אתכם בהליך כולו עד לסיומו.
הפרת צו, משמעותו אי מילוי הוראות של צו שיפוטי על כל המשמעויות הפליליות שיש לכך, מה שמחייב את המשטרה ככל ומתקבלת תלונה בנושא זה, לפעול באופן מיידי לבירור מהות ההפרה.
במהלך הנסיון הרב שצברתי כעורך דין פלילי בייצוג, אם את הצד המבקש את הצו ואם את הצד המתגונן מפני מתן הצו, נוכחתי לדעת כי מרבית המקרים הנוגעים לצו למניעת הטרדה מאיימת, עוסקים בין היתר, ביחסים רומנטיים ו/או בין בני זוג שעלו על שרטון ובמאבקי כח וסכסוכי שכנים המביאים לנקודות חיכוך במסגרת החיים בבניין המשותף.
לא פעם מדובר בסכסוכים בעלי אופי אמוציונאלי המביאות את הצדדים לכדי הגשת תלונות במשטרה תוך שנוצרת שגרת חיים מתוחה ביותר.
משום כך, חשוב מאוד לקבל ייצוג מעורך דין המתמצא בהליך ובטקטיקות השונות לצורך השגת התוצאה האופטימלית בכל מקרה נתון.
הנסיון הרב שצברתי בתחום זה והתוצאות המוכחות פוגשות הוקרת תודה ואנחת רווחה אחרי התמודדות עם איום או לחילופין כשאני מתמודד בשם הלקוח עם טענות שקריות לאיום שלא היה ולא נברא כחלק מרצון לנגח אותו על לא עוול בכפו.
אם גם את/ה מתמודד עם בקשה למתן צו נגד הטרדה מאיימת ו/או מעוניינים להגיש בקשה לקבלת צו כנגד אדם אחר אני מזמין אתכם ליצור עמי קשר להתייעצות ראשונית.